Sosyal Medya

Güncel

MicrosoftÂ’tan LinkedInÂ’e 26,2 milyar dolar

Bilişim devi Microsoft, iş dünyasının sosyal ağı olarak bilinen LinkedIn’i 26,2 milyar dolara alıyor. Türkiye’nin en değerli 100 markasının 2015’teki toplam değeri 34,3 milyar dolar.



Microsoft, en büyük profesyonel sosyal aÄŸ LinkedIn’i 26,2 milyar dolara almalarını saÄŸlayan anlaÅŸmayı imzaladıklarını duyurdu. LinkedIn Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Reid Hoffman, anlaÅŸmayı ‘yeniden kuruluÅŸ anı’ olarak nitelendirdi.

Ä°ki ÅŸirketin yaptığı ortak açıklamaya göre, LinkedIn, ‘kendi markasını, kültürünü ve bağımsızlığını koruyacak’. Åžirketin CEO’su Jeff Weiner görevini sürdürecek ve doÄŸrudan Microsoft CEO’su Satya Nadella’ya baÄŸlı olacak.

ABD merkezli ÅŸirketin 433 milyon civarında kullanıcısı bulunuyor. Açıklamanın üzerine LinkedIn’in hisseleri yüzde 48 oranında deÄŸer kazanarak 194,28 dolara yükseldi.

Dünyada yıllık geliri 50 milyar doları aÅŸan 15 bilgi teknolojileri ÅŸirketi var ve bunların toplam deÄŸeri 2 trilyon doları geçiyor. Uluslararası marka deÄŸerlendirme kuruluÅŸu Brand Finance'ın araÅŸtırmasına göre ise, 2015’te Türkiye'nin en deÄŸerli 100 markasının deÄŸerinin toplamı, 34 milyar 383 milyon dolar. 

Kaynak: Al Jazeera ve AFP 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.